Nowy Obniżka! Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym? Zobacz większe

Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym?

Nowy

Autorzy: Jan i Inge Dries

Więcej szczegółów

5 Sztuk

16,00 zł

24,90 zł

-8,90 zł

Free Google QRcode module from Mediacom87

Więcej informacji

Dodatkowe informacje:

ISBN 978-83-61012-61-0
♦ 204 strony;

♦ format 145 x 205;

♦ oprawa miekka

 

Opis:

W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zga­gę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odży­wianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokar­mów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właś­ciwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

 

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym”

Artur Schopenhauer 

 

Produkty powiązane